DOPING

OM DOPING


Föreningen Gym 1 har tagit ställning för att bedriva en naturlig och hälsosam träning och vill ha ett gym helt fritt från doping. Vi arbetar därför förebyggande mot anabola androgena steroider (AAS) och andra former av doping.


AAS kan vara skadligt både för den fysiska och psykiska hälsan på flera olika sätt. All hantering och bruk av AAS är dessutom förbjudet enligt svensk lag och kan medföra fängelsestraff.


Vi arbetar förebyggande genom det nationella nätverket PRODIS (Prevention av doping i Sverige) och samverkansgruppen 100 % Ren hårdträning tillsammans med andra träningsanläggningar i Vänersborgs Kommun.


Genom vårt medlemskap i Svenska Styrkelyftförbundet ingår vi också i Riksidrottsförbundet (RF) och omfattas därmed av RF:s stadgar och antidopingreglemente.


Detta innebär att du som medlem i Föreningen Gym1 förbundit dig att följa dessa regler och kan komma att bli uttagen för dopingkontroll.


Både via PRODIS hemsida (prodis.se) och Riksidrottsförbundet (rf.se) finns mer information att ta del av. Gör gärna RF:s kunskapstest om antidoping!


Du kan även kontakta Dopingjouren (dopingjouren.se) om du behöver hjälp och råd.


Kontakt: info@gym1.se

Adress: Industrigatan 10, Vänersborg

Samarbetspartners:

Copyright @ All Rights Reserved